Bivak in Balen zit er nu echt op...

Het bivak in Balen zit er nu echt op... Er verschenen deze morgen heel wat kleine oogjes tijdens de formatie. Ook de aspi's waren er bij, weliswaar met een ander coupke! Deze nacht werden ze 'gedoopt tot leider'.

Het werd een eerder korte dag. De ganse voormiddag opruimen, opkuisen, vegen en poetsen. 

Na een busreis was het dan eindelijk tijd voor het langverwachte weerzien.

Nu het bivak er op zit, is het tijd om toch enkele mensen te bedanken:

  • Allereerst willen we alle chirowietjes bedanken voor hun onmoedelijke inzet, hun positieve medewerking en de 10 dagen leute en plezier! Jullie waren TOP!
  • Een grote dankjewel aan de kookploeg voor de overheerlijke maaltijd! 
  • Een dikke merci aan de leiding. Tien dagen opgeven om jonge gasten te entertainen is niet vanzelfsprekend. Jullie deden het toch maar!
  • Bedankt ook aan de ouders voor het vertrouwen in de leiding, ouderraad en kookploeg!
  • Merci aan de ouderraad voor de hulp voor, tijdens en na het bivak. Jullie tips en steun tijdens het werkjaar worden enorm geapprecieerd!
  • Een dankjewel aan alle helpende handen: zowel tijdens het laden als lossen van de camion, de hulp tijdens de bezoekdag, de taartenbakkers, en iedereen die we vergeten zijn! Merci! Zonder jullie zou de chirodroom toch een stukje kleiner zijn!
  • Een welgemeende merci aan alle sponsors die het bivak mogelijk maakten! Hoe klein de gift ook is, die wordt enorm gewaardeerd!
    Ook bedankt aan alle ouders en sympathisanten die hielpen sparen met de flapjesactie en de actie van Lotus!

De leiding neemt nu even vakantie... We zien jullie heel graag begin september terug.
Samen met de leiding - die uitgebreid is met 7 nieuwe enthousiaste krachten - en met de steun van de ouderraad zijn we van plan om er een spetterend nieuw werkjaar van te maken. Een werkjaar waar we voor 100% inzetten op de chirodroom!

Tot dan!

IMG 3076

De laatste dag...

Vandaag de laatste dag in Balen… Ons tiendaags bivak zit er bijna op!

Het was vandaag aan de aspi’s. Zij gaven – in voorbereiding op hun leidersschap – spel aan de andere afdelingen. In de voormiddag werkten ze de 12 werken uit. En die waren niet van de poes. Maar van aan de zijlijn zagen we dat alles goed is verlopen!

In de namiddag trokken ze naar het bos voor een bosspel…

Ondertussen begon de kookploeg en de leiding aan de afbraak van het bivak.

’s Avonds opende Frituur Tijl zijn deuren. Er werd gesmuld van oliebollen, bickyburgers, frietjes,…

Na dit alles begonnen we aan de optredens van de verschillende afdelingen. Iedereen gaf het beste van zichzelf… Nadien ging ons DJ-duo Flor en Aslani aan de slag. Op heel wat beats gingen de handjes in de lucht… De laatste avond was een feit!

Nadien kwamen we nogmaals in de kring samen om het kamp af te sluiten. Iedereen werd bedankt. We zagen dat het goed was…

IMG 2932

Kerstmis op kamp!

Een bijzondere dag vandaag op kamp. Toen we opstonden stonden er kerstbomen in de refter en waren er allerlei kerstlichtjes… Het haardvuur brandde en we hoorden ook ‘Jingle bells’… Het was Kerstmis!

Vandaag was er ook opnieuw een jarige! Edward werd 12 jaar!! Hiep hiep hoera! Hij trakteerde met heerlijke snoepbrochettes...

Het spel ging verder zoals de voorbije dagen. De rakkers werkten hun hinderniskoers af.  Uiteindelijk werd Kobe de winnaar! Proficiat!

De sloebers deden pleinspelen. De toppers en aspi’s gingen naar het dorp voor een dorpsspel.

Na 16u gingen de toppers nog eens terug om een ruiltocht te doen.

Ook de kookploeg, leiders en aspi’s waagden zich aan een spel: gotcha… Iedereen ging op in het spel en het werd een avontuurlijk gevecht met waterpistolen… Tot op heden is het spel nog niet afgelopen…

Deze avond werd het kerstmaal geserveerd. We startten met een aperitiefje met chipjes…  Daarna was er ajuinsoep met kaas, gevolgd door Orlofgebraad met kroketjes…

Morgen zijn we al aan de laatste volle dag van het kamp. De tijd vliegt hier voorbij!

 IMG 2623

Nachtspelen...

Een nieuwe dag op onze kampplaats… Het was een beetje een miezerige dag, af en toe wat regen… Deze avond valt de regen met bakken uit de lucht… Maar de ambiance was er wel! Met reden trouwens, want vandaag werd Emiel Desmet 12 jaar!! Hoeraaaa!!

Gisterenavond – of beter gezegd: de voorbije nacht – was het nachtspel voor de sloebers en rakkers. De sloebertjes trokken samen met hun leiders op fakkeltocht! Een heuse belevenis. De rakkers gingen in groepjes het bos in voor een heus nacht-bosspel! Het was top! Na hun nachtelijk avontuur werden ze verrast door de kookploeg met warme pudding! En of dat smaakte! Na deze pudding vielen de oogjes al gauw weer dicht!

De toppers hebben hun nacht in de tent ook overleefd. In plaats van aan te schuiven aan het ontbijtbuffet, kregen ze ontbijt op bed!

Voor de rest verliep deze kampdag zoals de andere. We startten met de diensten. De sloebers deden de omgeving en de sloebers pakten de douches en toiletten aan. Die doen dat trouwens super goed!

De rakkers hadden vandaag hinderniskoers. En de leiders lieten hen zwoegen! Omdat niet iedereen aan de slag is geweest, wordt er morgen verder gedaan. De sloebers gingen op stap en speelden onder andere Kubb.

Morgen belooft weer een bijzondere dag te worden….

IMG 2484

 

Een nieuwe dag in Balen...

Opnieuw een drukke dag op de kampplaats.

De sloebertjes hadden vandaag hinderniskoers. Ze moesten één voor één allerlei opdrachten uitvoeren. Wie dat het snelst kon doen, was de winnaar. En ze streden allemaal voor de beste tijd. Uiteindelijk kan er maar ééntje winnen en de winnaar was…. Arthur Desmet! Proficiat Arthur!

De rakkers speelden deze voormiddag een partijtje Kubb. In de namiddag speelden ze onder andere ‘vlaggenroof’. Een actieve dag dus!

Ook de toppers hadden opnieuw een leuk programma. Leider Wouter  (leider Anton was mee met de aspi’s op tweedaagse) voorzag onder andere het spel Escape Room. In een verduisterde kamer zaten allerlei opdrachten verstopt. Zo moesten ze een drietal codes verzamelen om uiteindelijk uit de kamer te geraken! Vol goede moed gingen ze aan de slag. Acht minuten voor de deadline, konden ze de juiste code vinden! In de namiddag richtten ze hun tent in als slaapruimte, want deze nacht mogen ze in hun tent overnachten! Een spannende beleving…

Om vier uur werden ze verwend lekker wentelteefjes. Omstreeks 19u kwamen ook de aspi’s terug aan op de kampplaats.

Met de ganse groep genoten we dan ’s avonds van een heerlijke barbecue, gevolgd door een chocolademousse…  

Het valt op dat het ’s avonds telkens wat sneller stil is in de kamer… Begint de vermoeidheid toe te slaan?

IMG 2338

Trektocht

Trektocht vandaag! Traditioneel een lastige dag, daarom werden ze getrakteerd op een stevig ontbijt, met vers gebakken pannenkoeken!

En we hebben het getroffen met het weer! Onder een stralende zon vertrok iedereen naar een onbekende bestemming.

De aspi’s vertrokken vandaag op tweedaagse. Bedoeling is dat ze al liftende in Kasterlee geraken… Vandaag stond er een tussenstop in Bobbejaanland gepland.

De sloebers en rakkers gingen te voet richting zwembad in Mol. Het was een wandeling van zo’n 18 km heen en terug! Een superprestaties van onze kadetten!! Met een blij, maar toch wel vermoeid gezicht (en vooral pijnlijke voeten) kwamen ze omstreeks 19u aan op de kampplaats. Na de spaghetti en een ijsje, kregen de sloebertjes een welverdiend voetbadje! En of het deugd deed…

De toppers trokken vandaag met de fiets op stap… Door allerlei activiteiten te doen, kwamen ze uiteindelijk aan op hun bestemming. Ze gingen karten. Een topdagvoor onze toppers!

Het zal ongetwijfeld een heel stille nacht worden in ons kamphuis!

Tot morgen!

IMG 2132 

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 

Een drukke dag...

Vandaag opnieuw een drukke dag op onze kampplaats… 

Deze morgen was er alle aandacht gericht naar een gevonden duif. In het speelbos werd een gewonde duif gevonden. De toppers namen het op voor het arme dier en ze gingen op zoek naar een dierenarts. Via het ringetje konden ze dan contact opnemen met de eigenaar. Jammer genoeg kon het dier niet meer gered worden…

De andere afdelingen begonnen ondertussen aan hun programma. De sloebers speelden een aantal pleinspelen, terwijl de rakkers het dorp in trokken voor een echte ouderwetse ruiltocht. De opbrengst was groot en lekker… Zelf de kookploeg deelde van hun opbrengst!

De aspi’s waagden zich aan een spelletje ‘De Mol’. Via allerlei opdrachten en de gekende eliminatierondes gingen ze op zoek naar hun mol… Flor heeft zijn rol heel goed gespeeld. Slecht één iemand kon de mol ontmaskeren! Seppe werd uiteindelijk winnaar!

Op het menu stond er deze middag pompoensoep, gevolgd door balletjes in tomatensaus en puree. Aardbeien maakten het menu helemaal af.

Deze avond konden ze aanschuiven voor rijst met gyros en ananas. De potje zelfgemaakte warme pudding met speculoos werden tot op de bodem uitgelikt. Teken dat het dessert opnieuw in de smaak viel!

Morgen staat de trektocht gepland. De aspi’s vertrekken dan ook op tweedaagse. Hopelijk is het weer morgen beter dan vandaag. Want we werden vandaag toch wel op enkele serieuze regenbuien getrakteerd…

IMG 2037 

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 

Bezoekdag...

Bezoekdag vandaag… En nog belangrijker: vandaag kwamen de andere sloebers er bij! Iedereen werd deze middag hartelijk verwelkomd. Het aperitief stond koud, de barbecue kreeg stilaan warm! De barbecueworsten zorgden voor een heerlijke geur. Het eten werd dan ook door iedereen gesmaakt! Door een hevige regenbui viel het spel van de aspi’s jammer genoeg letterlijk in het water…

Toen iedereen de kampplaats had verlaten, ging het ‘gewone’ kampleven zijn verdere gang. De croque monsieurs werden opnieuw gesmaakt. We dachten nochtans dat er niet veel zou gegeten worden, maar niets was minder waar! De nieuw aangekomen sloebers voelden zich onmiddellijk thuis! Samen met leider Anton speelden ze in het vrij spel het spelletje ‘dode vis’…  Een zalig momentje om te zien!

Ondertussen ligt iedereen al in zijn bedje. Hopelijk wordt het een rustige dag!

Namens de leiding en de kookploeg willen we alvast iedereen bedanken voor de komst vandaag. Ook de positieve commentaren op de blog deden ons deugd!
Ook een grote dankjewel aan de vele helpende handen vandaag! Merci!

Nu geraakt de batterij van de kookploeg stilaan leeg… De nachtrust zal ons deugd doen. Morgen staan we dan weer paraat en gaan we er een spetterende week van maken.

Over en uit!

IMG 1950 

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 

Opnieuw een gezellige kampsfeer vandaag...

Een nieuwe dag in Balen. Opnieuw startte de dag met de zon! Zondag betekent natuurlijk dat er iets langer geslapen mocht worden. Reden dus voor de kookploeg om onze chirowietjes extra te verwennen met een luxe-ontbijt: versgebakken chocoladekoeken, croissants, pistolets... Warme chocolademelk...

Nadien werd er al snel in actie geschoten. Vandaag werden er allerlei spelen gespeeld. De sloebers en toppers maakten het lekker vuil vandaag. De rakkers mochten aan de slag in de ’18 werken’ en de aspi’s begonnen aan de voorbereidingen voor het spel van morgennamiddag!

Ook de maaltijden werden gesmaakt. Deze middag stond de klassieker van België op het menu: stoofvlees met zelfgemaakte frietjes. We hoeven niet te zeggen dat er gesmuld werd!

Deze avond vervoegde Léon dan onze groep.

Het avondmaal bestond uit een koude schotel met gebakken aardappelen. Voor het dessert – ijs met verse aardbeien en slagroom – werd er meermaals aangeschoven!

Het bleef bovendien de ganse dag droog. Enkel om 21u vielen er opnieuw enkele druppels… Nu worden nog enkele regelingen getroffen voor de bezoekdag van morgen.

We zien er naar uit om jullie te mogen ontvangen en de kampsfeer op te snuiven!

Tot morgen!

 

IMG 1783 

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 

De eerste volle kampdag...

Dag twee op onze kampplaats begon vrij zonnig!

We moesten ons weer wassen op de aloude manier: met wasbekkentjes, buiten tussen de fluitende vogels… Na het ontbijt begonnen we aan onze eerste volle kampdag. Veel groepen gingen het bos verkennen en maakten er een kamp… De toppers en aspi’s zetten hun tent op en ook de kookploeg zorgde dat alles een juist plekje kreeg.

Ondertussen werd er ook naarstig geroerd in de courgettesoep. Het middagmaal – kalkoenschnitzel met erwtjes en worteltjes en aardappelen – werd opnieuw goed gesmaakt.

Na de middag ging het spelprogramma verder. De eerste ‘zwarte zeep’ werd bovengehaald. De toppers gingen ondertussen ook de omgeving verkennen met de fiets. Het was er het ideale weer voor: zonnig en warm! De buitenlucht doet iedereen goed. En zorgt ook voor knorrende magen. Er werd dan ook heel veel gesmuld van de roereitjes, al dan niet met spek, en de gebakken aardappelen. De fruitsalade als dessert zorgde opnieuw voor een toppertje! Deze avond kwamen ook de piraten voor een eerste keer langs!

Het acteertalent van de leiders werd gesmaakt. De avond valt ondertussen over de kampplaats, alsook de regendruppels… Gelukkig is het bedtijd… Tot morgen!

 IMG 1591

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 

Veilig aangekomen!

Vandaag was het eindelijk zo ver! Na het aftellen konden we vertrekken op bivak. Er was een serieuze drukte aan het station van Tielt.

Na een warme treinreis en een flinke wandeling kwamen we aan op de kampplaats. De ouderraad en kookploeg waren naarstig bezig om alles te installeren. Klus is bijna geklaard… Na het avondmaal – hotdogs – was het tijd om het kampliedje te kiezen. Ook de nieuwe kookploeg had een inzending… En je raadt het nooit… Het werd hun keuze: Allejoppa van Gunther D… Momenteel liggen de jongsten reeds in hun bed, maar stil het nog niet helemaal… Op naar de eerste volle dag! . 

Ze kwamen deze morgen goedgeluimd aan bij de chirohemen. De kookploeg trakteerde hen en hun ouders nog op een stevig ontbijt...

 IMG 1558

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 

De aspi's zijn vertrokken...

Deze morgen, iets na 8 uur zijn de aspi's vertrokken richting Balen. Samen met leider Michiel en leider Anton gaan ze per fiets naar het bivak. Deze avond zouden ze - als alles goed gaat - aankomen in Mechelen, waar ze zullen uitslapen. 

Ze kwamen deze morgen goedgeluimd aan bij de chirohemen. De kookploeg trakteerde hen en hun ouders nog op een stevig ontbijt...

 IMG 1507

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.