De eerste volle kampdag...

Dag twee op onze kampplaats begon vrij zonnig!

We moesten ons weer wassen op de aloude manier: met wasbekkentjes, buiten tussen de fluitende vogels… Na het ontbijt begonnen we aan onze eerste volle kampdag. Veel groepen gingen het bos verkennen en maakten er een kamp… De toppers en aspi’s zetten hun tent op en ook de kookploeg zorgde dat alles een juist plekje kreeg.

Ondertussen werd er ook naarstig geroerd in de courgettesoep. Het middagmaal – kalkoenschnitzel met erwtjes en worteltjes en aardappelen – werd opnieuw goed gesmaakt.

Na de middag ging het spelprogramma verder. De eerste ‘zwarte zeep’ werd bovengehaald. De toppers gingen ondertussen ook de omgeving verkennen met de fiets. Het was er het ideale weer voor: zonnig en warm! De buitenlucht doet iedereen goed. En zorgt ook voor knorrende magen. Er werd dan ook heel veel gesmuld van de roereitjes, al dan niet met spek, en de gebakken aardappelen. De fruitsalade als dessert zorgde opnieuw voor een toppertje! Deze avond kwamen ook de piraten voor een eerste keer langs!

Het acteertalent van de leiders werd gesmaakt. De avond valt ondertussen over de kampplaats, alsook de regendruppels… Gelukkig is het bedtijd… Tot morgen!

 IMG 1591

Klik op de foto om meer foto's te bekijken.