Terug thuis...

Het zit er op... Het waren tien fantastische dagen, daar in Zutendaal. Warm, zweterig, maar o zo plezant! Soms was er wel eens ruzie, maar uiteindelijk werden er banden voor het leven gesmeed!

Ons tiendaags avontuur zit er op. Er zullen er ongetwijfeld nu reeds in dromenland zijn... dromen van de bosspelen, de leuke ktafelmomentjes, de vrienden,...!

Al het materiaal is ondertussen op zijn plaats terug! We willen alvast alle helpende handen van harte bedanken! De klus werd enorm snel geklaard en dat was mede dankzij jullie hulp!

Zo'n bivak kan uiteraard niet zonder de hulp van velen. Woorden van dank zijn dan ook op zijn plaats!

  • Bedankt aan alle leden en hun ouders voor het vertrouwen in onze chiro. Zonder hen zou chiro Tijl niet zijn wat het zou moeten zijn!
  • Bedankt aan de leiding! Een bivak voorbereiden vraagt veel tijd en energie. Bedankt voor jullie enthousiasme tijdens het voorbije bivak!
  • Bedankt aan de kookploeg voor de lekkere maaltijden. Wedden dat er paar kilootjes meer op de weegschaal zijn!
  • Bedankt aan de ouderraad en de helpende handen tijdens het opzetten, tijdens de bezoekdag en tijdens de opkuis!
  • Bedankt aan alle sponsors die geholpen hebben voor het helpen slagen van het bivak!

Tot slot willen we nog een speciaal woord van dank richten aan leider Giel. Het bivak in Zutendaal was zijn laatste bivak! Giel, bedankt voor de jarenlange inzet voor chiro Tijl! Je deed het goed, je deed het super! Bedankt voor dit alles! 

Dag 10: De laatste dag...

De laatste dag van het kamp kunnen we in een paar woorden beschrijven.

Voor de leiding en kookploeg betekent dit vooral al opruimdag. Terwijl wij dit deden, gaven de kerels spel aan de andere leden van de chiro. En ze deden dat voor de allereerste keer super! Het spel zat mooi in elkaar, zat hebben er heel veel tijd en energie in gestoken en de kinderen speelden flink mee! Proficiat!

's Avonds waren het dan de toneeltjes. Er werd weer flink geoefend en de resultaten waren heel mooi. We sloten het kamp af met een echte openluchtfuif! Zalig!

Morgen keren we terug huiswaarts! Misschien wat moe, misschien wat vuil... Allemaal tekenen dat we een supertijd beleefden!

Nog even ter info: de bus vertrekt hier omstreeks 13u30. We zullen omstreeks 16u in Ardooie aankomen. Op onze facebookpagina zal je het correcte uur kunnen volgen...

Tot morgen!

Dag 9: Laatste echte kampdag...

Deze morgen bleef het verdacht stil in de tent van de kerels. Ze hadden de voorbije nacht nachtspel en dat is toch wel wat in hun kleren blijven hangen… Gelukkig was het vandaag een wat rustigere dag voor hen. Ze mochten het spel voor de algemene dag voorbereiden. Morgen gaan ze – samen met de leiders – een spel geven. De voorbereidingen zien er alvast prima uit!

Verder werd er naarstig gespeeld op de laatste echte kampdag.

Op het menu is er deze middag een klassieker teruggekeerd: visbrochetten, geraspte wortels en puree.

Het avondmaal was barbecue. Er werd gesmuld, gezongen en met de T-shirts gezwaaid. Misschien een rare combinatie, maar het was plezant!

Op naar de laatste volle kampdag!

Dag 8: Halloween...

Vorige nacht hadden de sloebers, speelclub, rakkers en toppers nachtspel. Nadien konden ze genieten van verse warme pudding. Na een deugddoende nachtrust werd er weer veel gespeeld. De sloebers trokken opnieuw naar het bos.
De speelclub had vandaag hinderniskoers. Lowie ging lopen met de eerste plaats.

De rakkers gingen in de namiddag verder op zoek naar de Mol! In de finale vragenronde probeerden ze te achterhalen wie hen probeerde te saboteren… Uiteindelijk bleek Warre de Mol te zijn!

De toppers kregen de XII werken voorgeschoteld. Na 16u hebben ze nog een spannende voetbalwedstrijd gespeeld…

De kerels werden door de kookploeg op een onbekende bestemming gedropt. Ze moesten de weg terugvinden naar de kampplaats. Ze kregen ook nog een paar leuke opdrachten mee voor onderweg!

Ook de kookploeg zorgde vandaag voor een extra dimensie… Alles stond in het teken van Halloween! Zo kregen ze deze middag oogballen in bloederige saus voorgeschoteld.

Het vieruurtje bestond uit een griezelige fruitbrochette.

Het avondmaal waren afgehakte vingers, gevolgd door ijs met bloedsaus en mierenogen.

Deze avond krijgen de kerels nog een nachtspel voorgeschoteld.

Tot morgen, voor een nieuw verslag!

 

 

Dag 7: Rustige dag...

Vandaag was het nog wat warmen op de kampplaats! De spelprogramma’s werden dan ook aangepast. De sloebers trokken naar het bos om in de schaduw wat vuile spelen te doen. Het was superleuk en ze waren behoorlijk vuil… Mama’s, be prepared!

De speelclub en rakkers zochten afkoeling met waterspelletjes.

De toppers hadden atletiekdag, maar ook die werd was met aangepaste activiteiten! Emiel Desmet ging met de gouden plak lopen… Bravo, Emiel!

De kerels gingen in de namiddag zwemmen!

Ondanks het warme weer wordt er toch enorm veel gegeten op kamp! De tomatensoep werd deze middag geschrapt uit het menu. Het stoofvlees met vers gesneden frietjes ging echter als zoete broodjes naar binnen!

Ook het avondmaal – koude schotel met vis en vlees – ging heel vlot naar binnen. Alles was op! En zelfs de chocoladefondue werd volledig verorberd!

We merken stilaan dat de vermoeidheid begint toe te slaan… Al denken we dat er toch sommige de maansverduistering zullen zien vanavond…

Dag 6: trektocht

Vandaag was het trektocht, het was dus heel stil op de kampplaats. Al begon het niet zo stil. De rakkers hadden vandaag ‘de 24 uren’… Elk uur moesten ze een opdracht uitvoeren. Jaja, ook de voorbije nacht werden ze (bijna) elk uur wakker gemaakt. De opdracht om 8 uur was: ‘eet zonder handen’…  Leuk al die chocogezichten!

Omstreeks 9u30 vertrokken alle kinderen op trektocht. Ze gingen richting Hengelhoef. De toppers deden de trip met de fiets, de anderen maakten de tocht te voet en – omwille van het warme weer – een stuk met de bus! En dat was een goed idee. Het werd een tropisch warme dag. De vele liters water die ze mee hadden, werden gelukkig goed benut!

Ook de kerels keerden terug van tweedaagse. Daar werd er ook enorm gezweet. Het was zelfs zo warm dat er een fietsband sprong. Maar ze hebben zich in elk geval super geamuseerd!

’s Avonds stond er spaghetti op het progamma. En de koks werden geïnspireerd door de opdracht van de ochtend… Gevolg: de spaghetti met verse Bolognaisesaus moest gegeten worden zonder bestek en zonder handen… Een heel komisch zicht! Op het einde van de maaltijd ontstond er zelfs nog een kleine foodfight…

Ondertussen valt de nacht in Zutendaal. En het is opvallend stil in de kamer…

Dag 5: Een warme dag...

De eerste nacht van de sloebers zit er op! En ze hebben heerlijk geslapen (zeggen ze toch). Na een vlugge kattenwas (jaja, ’t is kamp), gingen de sloebers op pad. En we hebben ze de ganse voormiddag niet meer gezien. Toen ze na het bosspel terugwaren, knorden hun maagjes.

Voor de rest verliep de kampdag zeer gematigd. Iedereen ging op stap, naar de speelweide of naar het speelbos… In de namiddag ging het iets rustiger wegens de enorme hitte…

De kerels maakten zich deze morgen klaar voor hun tweedaagse. Gepakt en gezakt trokken ze per drie richting ‘bestemming onbekend’. Met de GSM/GPS fietsten ze een nieuw avontuur tegemoet. En als we leider Wouter en leider Jasper mogen geloven, dan zullen ze een mooie tijd beleven!

Net bericht gekregen dat ze aangekomen zijn in hun slaapplaats… In de streek van Voeren…

De nacht valt stilaan in Zutendaal. Morgen trekken onze gasten op trektocht. De flessen water staan reeds klaar, want het belooft superwarm te worden!

Dag 4: Bezoekdag...

De bezoekdag zit er op! Sommige kinderen waren deze morgen vroeg wakker… Misschien omdat mama en/of papa op bezoek kwamen deze morgen?

De voorbereidingen voor bezoekdag liepen heel vlot! Omstreeks 11u30 mochten we de eerste ouders verwelkomen. Het was een blij weerzien met zoonlief!

De sloebers werden met open armen ontvangen door hun leiders. Hun kamp kan vandaag echt beginnen! En ze hebben er zin in!

Ondertussen is er op kamp al bijna niets meer te zien van de bezoekdag. Het gewone leventje gaat weer verder. Terwijl we dachten dat er deze avond minder zou gegeten worden, blijk het tegendeel waar. De croques gingen vlotjes naar binnen!

Tijd nu voor een nieuwe sketch van FC De Kampioenen… Waar is die ‘Gouden Bal’ naar toe?

Tot slot willen we iedereen bedanken die geholpen heeft aan het helpen slagen van de bezoekdag: de ouders voor hun aanwezigheid, Siegfried voor de hulp achter de bar en de vele mama’s die een overheerlijke taart gebakken hebben! Ook een dankjewel aan de toppers en kerels voor het klaarzetten en de helpende leiders achter de bar!

Dag 3: Veel activiteit!

Het was vandaag opnieuw een bloedhete dag op kamp. Die begon heel zonnig! Gelukkig is de zon in de namiddag was achterwege gebleven. Al bleef het broederig heet.

De speelclub en rakkers gingen in de namiddag op tocht. Ze hebben het ‘blote voetenpad’ gedaan.
De kerels hebben in de voormiddag een hindernisparcours. Door de hitte werd die wat ingekort, zodat ze in de namiddag konden afkoelen in het zwembad…

De toppers blijven alleen achter op de kampplaats. Het vieruurtje ontaarde dan ook snel in watergevecht, met waterslang en al! Plezier alom!
Deze ochtend was er de 'Miss Chiro Tijl'- verkiezing... Hilariteit alom!

Ondanks de warmte werd er weer goed gegeten vandaag. Deze middag smulden ze van de verse tomatensoep. Ook de rijst, kippengyros en ananas viel in de smaak! Het ijsje met aardbeien zorgde weer voor de frisse afsluiter!

Ook ’s avonds werden de buikjes rond gegeten. De koude schotel met gebakken aardappel was een schot in de roos!

Deze avond mochten we genieten van het tweede toneelstukje van het kampthema... Dit jaar zijn FC De Kampioenen te gast! Vandaag was er verkiezing van ‘De Gouden Bal’ van Balthazar Boma. Helaas hebben DDT, Fernand, de Hulk en de levende Boma-worst er een stokje voor gestoken! Hoe het zal aflopen, komen we hopelijk de volgende keer te weten!

Ondertussen zijn we ook begonnen met de voorbereidingen van de bezoekdag! We zijn blij jullie morgen te mogen ontvangen! De sloeberleiding ziet enorm uit naar de komst van hun sloebers!

Mocht het haalbaar zijn, dan mag je gerust een parasol meebrengen. Als de zon hevig schijnt, is er maar weinig schaduw op het kampterrein… We voorzien ook enkele plaatsjes binnen (waar het toch wat frisser is!)

Dag 2: De eerste volle kampdag

De eerste volle kampdag zit er op. En er was al heel wat bedrijvigheid vandaag. De speelclub had vandaag atletiekdag. Ze streden om de eerste plaats, maar uiteindelijk mocht Lowie de gouden plak in ontvangst nemen.
De rakkers speelden onder ander ‘Eén tegen allen’. Ze moesten samen allerhande opdrachten tot een goed einde brengen!

De toppers speelden vandaag ‘Binnen de minuut’. Ze kregen van hun leiders allerlei opdrachten die ze binnen één minuut moesten uitvoeren. De ene opdracht ging gemakkelijker dan de andere.

De kerels hadden er hun eerste nacht opzitten in de tent. Dat is zeer goed meegevallen. Enkel de zon wekte hen misschien iets te vroeg. Er werd trouwens ook gefeest bij de kerels. Henri is jarig! Er wacht hem nog een leuke verrassing deze avond!

Ook bij de kokkies was er vandaag heel wat bedrijvigheid. Het middagmaal bestond uit lekkere courgettesoep, gevolgd door verse kalkoenschnitzels met erwtjes en worteltjes, aardappelen en jagersaus.

Het avondmaal bestond uit eitjes met of zonder spek, vergezeld van tomaatjes, sla, komkommers, wortels en gebakken aardappelen. De verse fruitsalade maakte het opnieuw af!

Hoeven we te zeggen dat er goed gesmuld werd?

De avond valt hier ondertussen in het zonnige Zutendaal. Vandaag was het heel was, maar de zon verstopte zich af en toe wel achter wolken. Maar de regen bleef uit!

Op naar dag 3… Voor de sloebers begint hun kamp nu ook stilaan dichter  te komen! We kijken er al naar uit!

Dag 1: We zijn geïnstalleerd!

We zijn er!

Het is warm! Het is zelfs heel warm in Zutendaal!

Na een warme treinrit en een busritje zijn onze gasten omstreeks 16u30 aangekomen op de kampplaats. De keukenploeg, ouderraad en enkele helpende handen waren ondertussen naarstig bezig met het opzetten van het kamp. En dat is heel, heel vlot gegaan! Een hele grote dankjewel aan die extra handen!

Het eerste avondmaal is ook reeds geserveerd… Een kampklassieker van formaat: WAP: worst – appelmoes en patatten… En er werd gesmuld, heel veel gesmuld zelfs! Het ijsje al dessert zorgde weer voor een verfrissing…

De tenten staan op, de bedden zijn opgemaakt… Tijd dus om die eerste nacht tegemoet te gaan! Altijd een spannende nacht!

Tot morgen, voor de eerste echte kampdag!

 

PS: bedankt aan de mama van de Vergootjes voor de foto's van het vertrek!

 

20 juli: De kerels zijn vertrokken!

Deze middag zijn de kerels vertrokken richting Zutendaal. Als oudste afdeling hebben ze het geluk dat hun bivak een dagje eerder start. Ze verzamelden in het station van Lichtervelde, waar ze de trein opsprongen richting Westerlo. Daar doen ze deze avond nog een activiteit en nadien kunnen genieten van een (hopelijk) goede nachtrust. Morgen stappen ze dan op hun fiets om het laatste stuk richting Zutendaal al fietsend te doen!

Alvast bedankt aan de papa van Jorn en Bran die de fietsen tot ginder brengt!