31 juli: Terug thuis

Een toffe 10 (of 7 daagse) als een goede afsluiter van een mega cool Chirojaar.
10 dagen alles delen en samen spelen.
Tijdens het kamp en gedurende het volledige jaar waren er veel helpende handen. Denk maar aan de ouderraad, Jacqueline en nog zoveel meer. Voor dit alles, een dikke merci!
Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de kokkies, die elke dag voor lekker eten zorgden. Een hele dikke merci.
Natuurlijk kunnen we niet op kamp zonder leiders. Leider zijn is meer dan alleen de zondagnamiddagen. We zijn 1 grote familie geworden.

Volgend jaar komen er 5 nieuwe leiders die elke zondag opnieuw het beste van hunzelf zullen geven. Proficiat Guillaume, Emiel F., Emiel D., Kobe en Edward!

Jammergenoeg zal het volgend jaar anders zijn, er zijn namelijk enkele leiders die hun chirocarriere in schoonheid afsluiten. We zullen jullie allemaal missen. Merci Jenne, Ruben, Jasper, Kiki, Anton, Michiel, Beau!

Maar de belangrijkste schakel in dit ganse chiroverhaal zijn jullie, de gastjes. Dankjewel voor jullie ontelbaar enthousiasme! Zonder jullie was er geen chirodroom!

Klik hier op de fotot voor meer

PS: Bij het fotoalbum van gisteren zijn er nog nieuwe foto's toegevoegd.

30 juli: De laatste dag...

Vandaag was het de laatste volle dag op kamp in Eisden. Wat ging die tijd snel!

Vandaag gaven de aspi’s spel… Een laatste keer ‘oefenen’ voor ze echt leider worden. En van aan de zijlijn zagen we dat ze dat heel goed deden. Alle kinderen speelden goed mee. In de voormiddag konden ze punten en geld verzamelen in een tornooi. In de namiddag speelden ze

Net voor de middag zijn er een aantal helpende handen aangekomen op kamp, die de kookploeg hielpen met het afbreken van de buitenkeuken en het laden van de camion. Samen met de leiders werd er al heel wat werk verzet.

Omstreeks 17u startte dan onze ‘laatste avond’. We openden feestelijk met een receptie. Daarna werd frituur CTA geopend! Er werd een laatste keer gesmikkeld en gesmuld…

Daarna gingen we over naar het derde deel van de avond: de toneeltjes. En we mogen zeggen dat er heel wat toneeltalent in de chiro zit! Knap gedaan…

Voor het 4de deel hebben we heel wat gelukt. Ondanks code oranje (dan mag er geen kampvuur), kregen we van de brandweer toelating om een beperkt vuur te maken in de vuurschaal… En daarmee komt er een einde aan het bivak in Eisden.

Morgenvoormiddag wordt de rest van het kamp afgebroken. Omstreeks de middag keren we terug naar huis. We komen normaal omstreeks 16.18u aan in Tielt. De kinderen kunnen daar opgehaald worden. Daarna worden ze aan de chirohemen verwacht voor de slotformatie. De valiezen kunnen daar dan afgehaald worden.

Als er ouders zijn die een handje willen helpen met het lossen van de camion, altijd welkom vanaf ongeveer 15.30u. Ook aanhangwagens of remorques zijn van harte welkom :-)

Tot morgen!

 

klik op de foto voor meer foto's

29 juli: De laatste gewone dag

Ook vandaag hadden we een jarig. Aspi Edward werd 17 jaar en dat werd uiteraard gevierd. Fijne verjaardag!

Na het ontbijt begonnen de activiteiten. De sloebers hadden vandaag atletiekdag. Op de 3de plaats eindigde Thomas met 50 punten. Op de 2de plaats eindigde Warre met 48 punten en Lowie behaalde de gouden medaille met 38 punten. Tussendoor kregen ze ook een rondleiding in het stadion van Patro Eisden.

De speelclub had vandaag vuil spel. De verf, eitjes, bloem,… vlogen in het rond… Mama’s: bereid jullie maar voor… :-)

Ook de rakkers hadden vandaag atletiekdag. Op de 3de plaats eindigde Jukka, de 2de plaats was voor Senne en de 1ste plaats werd weggekaapt door Leon.

De toppers hadden ook vuil spel vandaag.

De aspi’s bereidden vandaag het spel voor, want morgen zijn zij leider! We zijn er zeker van dat ze dat heel goed gaan doen.

Tot slot nog even de menu: ’s middags werd er gesmuld van de tomatensoep met balletjes, kip curry met rijst en ananas. ’s Avonds stonden er wraps op het menu.

klik op de foto voor meer

28 juli: het eerste vuil spel

Na een korte nacht – er was voor alle afdelingen nachtspel – startte een nieuwe speldag.

Deze voormiddag trokken de sloebers richting Natuurpark, waar ze even op verkenning trokken. In de namiddag was er vuil spel :-)
De speelclub trok deze namiddag naar het natuurpark.
De rakkers en toppers hadden vandaag hinderniskoers. DE uitslag van de rakkers wordt momenteel nog uitgerekend. Die van de toppers is reeds gekend:

 • 3de plaats: leider Kiki
 • 2de plaats: Arthur
 • 1ste plaats: Lowie

Proficiat!

’s Avonds was er opnieuw toneeltje. De problemen met Lukaku blijven maar duren. De wedstrijd tegen de chinezen kreeg een verrassende wending. De Rode Duivels verloren met 3-0 tegen de Chinese ploeg! Verwarring alom in het Belgische team… Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Op het menu stond deze de Belgische trots: stoofvlees met verse frietjes. ’s Avonds werd er gesmuld van de pita.

Ondertussen is het al opvallend stil op de kampplaats... Tot morgen, voor een laatste 'normale' kampdag. Want op 30 juli nemen de aspi's het even over!

 

klik hier voor meer foto's

27 juli: Eten zonder bestek...

De dag startte deze morgen een half uurtje later... Ze mochten slapen tot 8u. Toen ze opstonden stond er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar: warme chocomelk, verse koffiekoekjes, eitjes, chocolade,... Noem maar op! Er werd - weeral - gesmoefeld en gesmuld.

Na het ontbijt was er weer heel wat bedrijvigheid op de kampplaats. De sloebers speelden de XII werken van de sloebers. De speelclubbers speelden deze morgen levend tafelvoetbal. In de namiddag speelden ze 'bokken'. De rakkers gingen op ruiltocht en speelden het 'dobbelsteenspel'.
De toppers startten vandaag met het '24 urenspel'. De kerels gingen vandaag ook op ruiltocht en verrasten de kokkies met twee flesjes cava. De aspi's trokken bij de buren om te gaan karten.

Op het menu stond er deze middag spaghetti. Zoals de traditie het stilaan wil werd er gegeten zonder bestek. Even wennen, maar het smaakte daarom niet minder... 's Avonds was het koud buffet.

klik op de foto voor meer foto's

26 juli: Trektocht vandaag

Vandaag hadden we een jarige! Max-Emile (sloebers) was jarig! Er werd deze morgen gezongen en hij werd verwend met een taartje.

Na de diensten maakte iedereen zich klaar om op trektocht te vertrekken. De sloebers, speelclub en rakkers trokken richting camping de ‘Kikmolen’ waar er een zwemvijver en speelplein was. De toppers fietsten richting Houthalen waar ze gepaintballd hebben!

De kookploeg ging er ook een dagje tussenuit en trokken richting Maastricht. Zij keerden tegen 16.30u terug waar ze de reuzenbarbecue voorbereiden: worstjes, witte pensen, kippenbrochetten, medaillon en ribbetjes… Er werd gesmuld en gesmikkeld!

Vandaag keerden ook de kerels en aspi’s terug van tweedaagse. Een nieuw avontuur dat ze niet snel zullen vergeten!

De batterijen zijn ondertussen redelijk leeg aan het lopen, het slapengaan gaat dus al heel gemakkelijk, zeker na de trektocht van vandaag…

Slaap zacht!

 IMG 20220726 192218 Kopie

klik op de foto's voor meer foto's

25 juli: Sloebers maken pizza

Ook vandaag werd er weer veel gespeeld op en rond het kampterrein. De sloebers hebben deze middag zelf voor hun eten gezorgd. Onder deskundige leiding van hun leiders hebben ze zelf pizza’s gemaakt. En er werd goed gesmuld!

De kerels en aspi’s vertrokken vandaag op tweedaagse. De kerels deden dat per fiets. De aspi’s moesten op eigen houtje in Leuven zien te geraken. De kookploeg kreeg nog geen telefoon, dus we veronderstellen dat ze er geraakt zijn… :-)

Op het menu stond vandaag: courgettesoep, fishsticks met puree, geraspte wortels en verse tartaar. Een ijsje maakte het middagmenu compleet.

’s Avonds stond er macaroni op tafel met meloen als dessert.

Tijdens het vrij spel werd er weer veel gespeeld: slingeren tussen de bomen, kampen verder afwerken, er is zelfs een heus zwembad in de maak…

Ondertussen is er een koud windje opgedoken in Eisden. Ideaal om straks ons bedje op te zoeken en te zorgen dat iedereen goed uitgerust is voor de trektocht van morgen!

Klik hier om de foto's te bekijken

24 juli: een warme bezoekdag

Deze morgen was iedereen goed wakker... Had het bezoek van mama en papa daar iets mee te maken?

Omstreeks 11.30u mochten we de eerste bezoekers welkom heten. Onder een stralende zon kon iedereen genieten van een apertiefje. Ondertussen was de platte rust gedaan en was er een blij weerzien met zoonlief. We mochten ook onze sloebertjes welkom heten. Voor hen begint hun bivak nu echt!

Op het menu stonden deze middag balletjes in tomatensaus met frietjes. Er werd enorm veel gegeten. En dat deed aan het kookoudershart...

Na de maaltijd kon iedereen meedoen aan het spel dat voorbereid werd door de kerels. De tijd ging snel voorbij en we het goed en wel wisten, was het tijd om weer afscheid te nemen. En dat liep heel vlot. De sloeberleiding trok er onmiddellijk op uit. Ze konden even met de voetjes in het water om wat afkoeling te zoeken. Als avondmaal stonden er zelf belegde broodjes op het menu, met druifjes als dessert.

Ondertussen is het opvallend stil geworden in Eisden... Tol van de warmte? Of voelen we de eerste vermoeidheid al toeslaan?

klik op de foto voor meer foto's

23 juli: Een zonnige dag in Eisden

Deze ochtend stonden we op onder een stralende zon, wel nog wat frisjes na de fikse regenbui van gisterenavond… Tegen 10u was het aangenaam zomerweer!

Na het ontbijt gingen gastjes onmiddellijk aan de slag. De speelclubbers hadden hinderniskoers. De rakkers speelden allerlei pleinspelen. De toppers zijn gestart aan hun sjorconstructie. De kerels hebben het spel voor morgen voorbereid, terwijl de aspi’s de XII werken moesten uitvoeren.

Terwijl als het jong geweld actief bezig was, zijn de kokkies begonnen aan de voorbereidingen voor morgen… 

Nog even volgende uitslagen meegeven:

 • Uitslag atletiekdag van de speelclub van gisteren:
  • derde plaats: Sky (38 ptn)
  • tweede plaats: Bardo (31 ptn)
  • Eerste plaats: Jules (24 ptn)
 • Uitslag atletiekdag van de rakkers van gisteren:
  • derde plaats: Sep
  • tweede plaats: Arthur
  • eerste plaats: Lowie

Proficiat aan iedereen!

Op het menu stond er deze middag de alomgekende WAP – worst, appelmoes en patatten. ’s Avonds stond er een koud pastabuffet op tafel.

We zien jullie - en de sloebertjes - morgen heel graag vanaf 11.30u op de kampplaats! Tot morgen...
PS: je kan parkeren op de parking van de Karting...

klik op de foto voor meer

22 juli: De eerste volle dag...

De eerste dag zit er al weer op… Wat ging die tijd snel voorbij vandaag! Nadat – door een ochtendspel – vijf ‘families’ werden samengesteld, kon de dag starten. ‘Families’ horen we jullie denken. Jawel, de kinderen zitten niet meer per afdeling aan tafel, maar alles afdelingen werden door elkaar gegooid en er werden nieuwe ‘families’ gemaakt. Op die manier zitten er speelclubbers bij toppers en kerels aan tafel. Zo leert iedereen elkaar kennen en wordt er samen gegeten, gelachen én wordt de afwas gedaan.

Er was nadien heel wat bedrijvigheid. De aspi’s installeerden zich verder na hun fietstocht. De kerels trokken er met de fiets op uit. ’s Avonds werden ze nog ergens gedropt door kookvaders Wouter en Brecht. Aan de hand van opdrachten moesten ze de kampplaats terugvinden. De speelclubbers gingen de vele sportvelden verkennen.

Op het menu stond er deze middag verse tomatensoep, rijst, kippengyros en ananas. Een ijsje met suikerbolletje maakte het middagmaal af.
Om 4 uur werd er snel een banaan of appel verorberd. ’s Avonds waren het eitjes met of zonder spek en gebakken aardappelen.

Vanavond werd ook het kampthema opgestart... De Rode Duivels... En het startte al met een drama: Lukaku werd ontvoerd!

Gisterenavond was het vrij laat toen de stilte viel op de kampplaats, dat zal vanavond wellicht anders zijn…

 

Klilk op de foto om meer foto's te bekijken...

PS: Er werden nieuwe foto's toegevoegd aan het album van gisteren.

21 juli: We zijn er aan begonnen!

Voila… we zijn er aan begonnen!

Rond 12u kwam de kookploeg, samen met een aantal helpende handen, aan op de kampplaats. Na een snelle pistolet jeukten onze handen om te starten met het opzetten van het bivak. En dat verliep heel vlot… Wanneer de gastjes aankwamen – rond 16.45u – stond het kamp zo goed als klaar.

We willen dan ook onze helpende handen van harte bedanken: ouderraadsleden Siegfried, Bart en Jennifer. Kelly, Heidi, Aaron en Gillis. Van harte merci!

Ook een dikke merci aan Jan die deze morgen heel vroeg de koelcel reeds ter plaatse heeft gebracht.

Ondertussen valt de avond in Eisden… Na af en toe een regenbuitje is het al heel wat afgekoeld.
De hotdogs zijn verorberd, alle tenten zijn geplaatst, de eerste kampen zijn in opbouw… Het ziet er goed uit!

Slaapwel en tot morgen!

PS: bedankt aan Sofie voor de foto’s van het vertrek.

Klik op de foto's voor de foto's van vandaag

 

Aspi's zijn vertrokken

Deze morgen - om 7u - zijn de aspi's vertrokken... Goedgeluimd (en hopelijk met goede benen) richting Eisden! Tegen 9.45u hadden ze ruim 50km op de teller... Geniet van jullie voorkamp!

WhatsApp Image 2022 07 20 at 9.55.23 AM

Eucharisitieviering

Vandaag trokken we - samen met Chiro Nele - naar de kerk voor de eucharistieviering... Een laatste moment samen vooraleer we vertrekken op kamp... 

Zit jij ook al met het deuntje in je hoofd: "Leven op het ritme van de wind en van de zon..."

Tot donderdag!

IMG 8251

Klik op de foto voor meer