Terug thuis...

Het zit er op... Het waren tien fantastische dagen, daar in Zutendaal. Warm, zweterig, maar o zo plezant! Soms was er wel eens ruzie, maar uiteindelijk werden er banden voor het leven gesmeed!

Ons tiendaags avontuur zit er op. Er zullen er ongetwijfeld nu reeds in dromenland zijn... dromen van de bosspelen, de leuke ktafelmomentjes, de vrienden,...!

Al het materiaal is ondertussen op zijn plaats terug! We willen alvast alle helpende handen van harte bedanken! De klus werd enorm snel geklaard en dat was mede dankzij jullie hulp!

Zo'n bivak kan uiteraard niet zonder de hulp van velen. Woorden van dank zijn dan ook op zijn plaats!

  • Bedankt aan alle leden en hun ouders voor het vertrouwen in onze chiro. Zonder hen zou chiro Tijl niet zijn wat het zou moeten zijn!
  • Bedankt aan de leiding! Een bivak voorbereiden vraagt veel tijd en energie. Bedankt voor jullie enthousiasme tijdens het voorbije bivak!
  • Bedankt aan de kookploeg voor de lekkere maaltijden. Wedden dat er paar kilootjes meer op de weegschaal zijn!
  • Bedankt aan de ouderraad en de helpende handen tijdens het opzetten, tijdens de bezoekdag en tijdens de opkuis!
  • Bedankt aan alle sponsors die geholpen hebben voor het helpen slagen van het bivak!

Tot slot willen we nog een speciaal woord van dank richten aan leider Giel. Het bivak in Zutendaal was zijn laatste bivak! Giel, bedankt voor de jarenlange inzet voor chiro Tijl! Je deed het goed, je deed het super! Bedankt voor dit alles! 

Dag 10: De laatste dag...

De laatste dag van het kamp kunnen we in een paar woorden beschrijven.

Voor de leiding en kookploeg betekent dit vooral al opruimdag. Terwijl wij dit deden, gaven de kerels spel aan de andere leden van de chiro. En ze deden dat voor de allereerste keer super! Het spel zat mooi in elkaar, zat hebben er heel veel tijd en energie in gestoken en de kinderen speelden flink mee! Proficiat!

's Avonds waren het dan de toneeltjes. Er werd weer flink geoefend en de resultaten waren heel mooi. We sloten het kamp af met een echte openluchtfuif! Zalig!

Morgen keren we terug huiswaarts! Misschien wat moe, misschien wat vuil... Allemaal tekenen dat we een supertijd beleefden!

Nog even ter info: de bus vertrekt hier omstreeks 13u30. We zullen omstreeks 16u in Ardooie aankomen. Op onze facebookpagina zal je het correcte uur kunnen volgen...

Tot morgen!

Dag 9: Laatste echte kampdag...

Deze morgen bleef het verdacht stil in de tent van de kerels. Ze hadden de voorbije nacht nachtspel en dat is toch wel wat in hun kleren blijven hangen… Gelukkig was het vandaag een wat rustigere dag voor hen. Ze mochten het spel voor de algemene dag voorbereiden. Morgen gaan ze – samen met de leiders – een spel geven. De voorbereidingen zien er alvast prima uit!

Verder werd er naarstig gespeeld op de laatste echte kampdag.

Op het menu is er deze middag een klassieker teruggekeerd: visbrochetten, geraspte wortels en puree.

Het avondmaal was barbecue. Er werd gesmuld, gezongen en met de T-shirts gezwaaid. Misschien een rare combinatie, maar het was plezant!

Op naar de laatste volle kampdag!

Dag 8: Halloween...

Vorige nacht hadden de sloebers, speelclub, rakkers en toppers nachtspel. Nadien konden ze genieten van verse warme pudding. Na een deugddoende nachtrust werd er weer veel gespeeld. De sloebers trokken opnieuw naar het bos.
De speelclub had vandaag hinderniskoers. Lowie ging lopen met de eerste plaats.

De rakkers gingen in de namiddag verder op zoek naar de Mol! In de finale vragenronde probeerden ze te achterhalen wie hen probeerde te saboteren… Uiteindelijk bleek Warre de Mol te zijn!

De toppers kregen de XII werken voorgeschoteld. Na 16u hebben ze nog een spannende voetbalwedstrijd gespeeld…

De kerels werden door de kookploeg op een onbekende bestemming gedropt. Ze moesten de weg terugvinden naar de kampplaats. Ze kregen ook nog een paar leuke opdrachten mee voor onderweg!

Ook de kookploeg zorgde vandaag voor een extra dimensie… Alles stond in het teken van Halloween! Zo kregen ze deze middag oogballen in bloederige saus voorgeschoteld.

Het vieruurtje bestond uit een griezelige fruitbrochette.

Het avondmaal waren afgehakte vingers, gevolgd door ijs met bloedsaus en mierenogen.

Deze avond krijgen de kerels nog een nachtspel voorgeschoteld.

Tot morgen, voor een nieuw verslag!

 

 

Dag 7: Rustige dag...

Vandaag was het nog wat warmen op de kampplaats! De spelprogramma’s werden dan ook aangepast. De sloebers trokken naar het bos om in de schaduw wat vuile spelen te doen. Het was superleuk en ze waren behoorlijk vuil… Mama’s, be prepared!

De speelclub en rakkers zochten afkoeling met waterspelletjes.

De toppers hadden atletiekdag, maar ook die werd was met aangepaste activiteiten! Emiel Desmet ging met de gouden plak lopen… Bravo, Emiel!

De kerels gingen in de namiddag zwemmen!

Ondanks het warme weer wordt er toch enorm veel gegeten op kamp! De tomatensoep werd deze middag geschrapt uit het menu. Het stoofvlees met vers gesneden frietjes ging echter als zoete broodjes naar binnen!

Ook het avondmaal – koude schotel met vis en vlees – ging heel vlot naar binnen. Alles was op! En zelfs de chocoladefondue werd volledig verorberd!

We merken stilaan dat de vermoeidheid begint toe te slaan… Al denken we dat er toch sommige de maansverduistering zullen zien vanavond…