Nachtspel

De lidjes dachten dat ze een welverdiende nacht gingen krijgen, maar dit was buiten de leiders gerekend. De leiders maakten hen groep per groep wakker om een nachtspel te spelen. Na de ontdekkingen in de nacht werden ze verwend met een warme pudding.

De sloebers: Ze hadden vandaag hun hindernissenparcour tussen de regenbuien door. De top drie waren op de 3de plaats stond Max-Emile, op de 2de plaats stond Ylano en op de 1ste plaats Lander. Daarnaast hebben ze ook gewerkt aan hun toneeltje voor de laatste dag. Dit blijft nog een groot geheim. We kunnen alleen verklappen dat ze heel wat geknutsteld en gefantasteerd hebben om hun toneel heel fantastisch te maken.

De speelclub: De speelclubers waren vandaag wat vermoeid van het nachtspel van afgelopen nacht. Deze vermoeidheid kwam niet op het juiste moment, want ze hadden vandaag hindernisparcours. Het was een kort maar zwaar parcours dat iedereen goed heeft volbracht. Vooral Juul Delaere heeft dit perfect gedaan, want hij zette de snelste tijd op dit parcours. In de middag waren er nu en dan hevige regenbuien waardoor we gedwongen werden om de puntjes op de 'i' te zetten van ons toneeltje voor de laatste avond.

De toppers: Na een vermoeiende nacht door het nachtspel zijn de toppers begonnen met regisseren en knutselen aan hun toneeltje. Ze hebben hun creatiefste kant bovengehaalt om een mooi decor te maken. In de namiddag regende het zeer hard en hebben we met de volledige chiro spelletjes gespeeld. Daarna streden de drie overgebleven toppers voor een plaats in de finale, wat eindigde in een execo. De finalisten werden dan beslist met een kleine opdracht. Na de formatie werd de finale gespeeld door Mauro en Jappe. Proficiat Jappe voor het winnen van de finale en het rodedraadspel. 

De kerels: Vandaag waren de kerels niet bang om hen vuil te maken tijdens het vuil spel. Het vuil spel bedroeg verschillende rondes, waarbij de verliezer telkens de dupe was. Het eindresultaat was vijf zeer vuile kerels. Na de platte rust trokken we ons terug naar binnen om te schuilen voor de storm. Binnen speelden we dan met de volledige chiro enkele rustige spelletjes die voor elke groep geschikt was. Achter het vieruurtje was het dan tijd om voor te bereiden voor hen toneeltje van de laatste avond. Het belooft alvast een zeer indrukwekkend toneeltje te zijn.

De rakkers: Het kamp van de rakkers is eindelijk af! We hebben er een brug bij gezet en de nodige beschutting voor de regen. De regenstormen dwongen ons in de middag toch naar binnen om gemeenschappelijke spellen te spelen en op hun kamer te werken aan het toneeltje, gezelschapsspelletjes te spelen en een waterpongtoernooi te spelen met de rakkers.

De aspi's: Ze hebben vandaag hun spel voorbereid om morgen te geven aan alle lidjes, terwijl de leiders stap voor stap de kampplaats aan het opruimen zijn. Jammer genoeg werden hun voorbereiden onderbroken door een hevige onderweersbui, met als gevolg dat hun tent een beetje onderliep. Ze konden onmiddellijk aan de slag met trekkers om alles terug slaapklaar te maken. Ze stonden ook paraat om de lidjes op te vangen.

https://photos.app.goo.gl/p6dL3UejPNFkwgG67 

Dag 8

Sloebers:

Na het ontbijt begonnen de sloebers enthousiast aan het eerste spel van vandaag. We speelden namelijk de 12 sloeberwerken, ze moesten 12 opdrachten voltooien voor het middagmaal. Dankzij goed teamwerk slaagden ze er in om alles af te werken nipt voor de middag. Ze hebben het spel dus tot een goed einde gebracht! Na het middagmaal speelden we vuil spel met de sloebers, ondanks het mindere weer speelden ze allen met veel enthousiasme mee.

 

Speelclub:

Deze morgen hadden de speelclubbers vuil spel. Er werd met eiers, verf, bloem en nog heel wat naar elkaar gesmeten. Wanneer het vuilspel gedaan was, werd het tijd voor een lange warme douche om daarna nog even trefbal te spelen. In de middag was het aan het regenen waardoor dit een perfect moment was voor verder aan het toneel te werken en hun attributen in elkaar te steken. Na het vieruurtje was het dan nog tijd voor wat kleine spelletjes.

Toppers waren top:

's morgens werden de Toppers gedrild tot echte soldaten onder leiding van sergant Loyson en admiraal Borry. De eindmissie, het doorgeven van boodschappen via morsecode, is echter wel mislukt. Na de middag toonden de Toppers opnieuw dat ze ook een klein hartje hebben. Door de zware regen beslisten ze om binnen te blijven om wat te kaarten. Na het avondeten werd er nog een klein spel gespeeld voor het rode-draad-spel. Na de formatie speelden twee toppers de eleminatie waarna Emiel het spel moest verlaten.

Kerels:

Vandaag hield de regen onze kerels niet tegen. Het was namelijk een heel intensieve dag voor hen. In de voormiddag streden ze tegen elkaar in helse atletiekspelen. Ook de vermoeidheid hield hen niet tegen om na de platte rust nog een hindernisparcour af te leggen. Het klassement van het hindernisparcour is als volgt:

1. Lowie Marijsse

2. Arthur Desmet

3. Milo Desimpelaere

4. Sepp Mergaert

5. Lucas Crombez

 

Rakkers:

Deze ochtend deden de rakkers hun atletiekdag in stijl van het leger. Eerst een lastige opwarming en daarna hun gezicht camoufleren. Jakob werd `s middags de winnaar hiervan. In de namiddag deden we nog eens de nodige repetities voor het toneeel op de laatste dag, namen we afscheid van Jakob, die op reis moest, en bouwden ze verder aan hun kamp in het bos.

 

Aspi's

De aspi's hebben zich deze voormiddag gefocused op het voorbereiden van hun eindspel. Het spel ziet er veelbelovend uit ! Ze bewezen dat er een echte leider in hen schuilt ! In de namiddag trokken ze hun racepak aan op de kartbaan van Bilzen. Hier haalden ze het beste van zichzelf naar boven om de snelste tijd neer te zetten.

Op naar een nieuwe dag vol avonturen !!

 

https://photos.app.goo.gl/bjFH7m9nUamhpArx5

Trektocht

Een drukke dag achter de rug. Gepakt en gezakt is iedereen vertrokken op trektocht. We brengen jullie morgen op de hoogte van hun avonturen van vandaag. 

De sloeders, de speelclub en de rakkers vertrokken al wandelend met hun picknick richting een kinderdorp (indoorspeelplein). Ze hebben heel wat kilometers gestapt en toch vonden ze nog de energie  op ter plaatse van het ene speeltoestel naar de andere attractie te stappen of lopen.

De toppers vertrokken met de fiets richtingen Diepbeek. Ze leefden zich uit !!

De kerels: Ze vertrokken met volle moed op twee daagse met de fiets. Ze fietsten heel goed door regen en wind. Toen ze toekwamen in Hasselt, hebben ze als eerste activiteit een lasershooting gedaan. Achter een zeer competitieve lasershooting hebben we door gefietst naar onze overnachting in een jeugdherberg in centrum Hasselt. Als avond-activiteit zijn ze nog gaan bowlen. De volgende dag speelden ze goed uitgerust nog een stadsspel. Na het stadsspel zijn ze nog samen gaan zwemmen met de toppers.

De aspi's: Ze beleefden een heuse twee daagse. Ze vertrokken in teams om al liftend op hun bestemmen te geraken. De eerste bestemming was Tienen om daarna door te reizen naar Leuven. Ze gingen naar Walibi. Voor de uitgaansavond trokken ze richting Gent om daar ook te overnachten. In Gent gingen ze samen zwemmen naar een Lago zwemparadijs. Om daarna terug te reizen naar kampplaats, waar een BBQ op hen stond te wachten.

 

https://photos.app.goo.gl/bh6wvf9PC1NMRtZU7

 

Spelletjesdag

Deze ochtend mochten de lidjes als de leiders een beetje langer slapen zodat de kokkies wat extra tijd kregen om hen extra te verwennen met een reuze ontbijtbuffet. Dit was een start van een dag met heel veel lekkers op het menu. De maagjes werden met het miezerige weer extra gevuld.

Sloebers: Deze ochtend hielpen de sloebers een moordzaak oplossen via een groot cluedospel, tijdens hun zoektocht konden ze door opdrachten te voltooien extra tips verdienen. Na lekker stoofvlees met frietjes begonnen we aan ons tweede spel van de dag, namelijk een laddercompetitie. Tijdens deze activiteit streden ze onderling voor de hoogste trede op de ladder. Na een hevige strijd sloten we af met de boodschap `Meedoen is belangrijker dan winnen`. Hierna werden ze verrast door een mega coole dagdisco! Na een goed gevulde dag liggen de sloebertjes ondertussen flink te slapen zodanig dat ze er morgen weer helemaal tegenaan kunnen!

Speelclub: Door het slechte weer van vandaag werd besloten om in de voormiddag gezelschapspelletjes te spelen. Er werd geschaakt, Jenga gespeeld, Mikado gespeeld, ... In de namiddag werd eerst eens de kamer schoon gemaakt om te kunnen beginnen aan het bedenken van toneeltje voor op de laatste avond van het kamp. 

Rakkers: In de voormiddag werkten de rakkers aan het toneeltje voor de laatste avond. Er werd ook gekeken om attributen en kleren te maken en te verzamelen. In de middag speelden ze Miss-rakker een soort 'modellenwedstrijd' waarbij ze zich verkleden en opdrachten uit voerden.

Toppers: In de voormiddag hebben de toppers gequized. Door het slechte weer en de lastige fietstocht van gisteren waren ze blij om iets minder actief te spelen. Alhoewel er wel twee creatieve doe-rondes in verwerkt waren. Proficiat aan Odiel en Jappe! Na de platte rust speelden we actievere spelletjes in de regen om daarna aan het feest te beginnen. Na het eten werden er nog punten gepakt voor het rodedraadspel, na de formatie werd een eleminatie gespeeld en moest Fabian het spel verlaten.

Kerels: In de voormiddag hebben de kerels getoond wie de slimste van hen was, in een uitgebreide quiz met verscheidene vragenrondes, een creatieve ronde en een ronde met opdrachten. Na de middag hebben we verschillende actieve spellen gespeeld samen met de toppers.

Aspis: Vandaag hebben de aspis bewezen wat voor 'man' ze reeds zijn geworden tijdens het fellemannenspel. Hierbij daagden ze elkaar telkens opnieuw uit om een stapje verder te gaan. Er ontstonden heel wat spectaculaire opdrachten die bewezen hoe stoer ze daadwerkelijk zijn!

 

https://photos.app.goo.gl/LgTJ4ZAFiASGpqeYA

 

 

Een dag vol boeiende activiteiten

De leiders hebben er vandaag voor gezorgd dat alle lidjes een leuke dag hebben beleefd.

De aspi's en de kerels vertrokken vandaag voor twee daagse. Ze bezorgden ons enkele foto's maar we wachten tot morgen om hun verhalen te kunnen aanhoren van hun ervaringen en belevenissen. Jullie zullen wel al enkele foto's kunnen bewonderen.

De sloebers: In de voormiddag gingen de sloebers samen het bos verkennen. Aan de hand van verfproppen mochten ze achter elkaar aan hollen. In de namiddag zijn ze actief geweest met de verschillende opdrachten van muzikaal pak. Na het eten kregen ze nog even de tijd om briefjes te schrijven naar hun ouders en/of familie. Ze wilden zeker niemand vergeten. Er werden samen ongeveer 100 kaartjes geschreven. Ze hebben er hun werk van gemaakt.

De speelclub: De speelclubbers hebben deze voormiddag levend zeeslag gespeeld. Naast levend zeeslag hebben ze ook gekubbd. In de namiddag hebben ze 12 werken gedaan.  Het waren soms wat moeilijke opdrachten, maar ze hebben het met glans doen slagen. 

De rakkers:De rakkers hebben vanochtend verder gewerkt aan hun kamp in het bos, het ziet er ondertussen al super cool uit!! Na de platte rust hebben we onze regenfrak aangetrokken en zijn we op stap geweest in Bilzen om een ruiltocht te doen. We begonnen met een versierd ei en kwamen terug met meerdere hapjes, drankjes, cool spelmateriaal en zelfs een bowlingbal en 2 steps!

De toppers: In de voormiddag hebben de toppers de twaalf werken aangegaan. Ze moesten 2 broden verorberen en 8 liter water drinken. De boom op het terrein heeft een uur lang gezelschap gehad en er werd een keilange klerenketting gemaakt. In de namiddag lieten ze zich van hun vuilste kant zien, want het was vuil spel. Helaas ligt Senne uit de ladder competitie. Het spel dat doorheen het kamp wordt gespeeld.

Na een vermoeiden dag gingen de lidjes op een rustige manier naar hun bed. Tot morgen met meer nieuws.

 

https://photos.app.goo.gl/6cK5S25TuvVnfkA97